Centraal Orgaan opvang Asielzoekers vraagt Zeewolde om heropening asielzoekerscentrum

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft aan de gemeente Zeewolde en de eigenaar van de locatie gevraagd om het pand aan de Bosruiterweg 16, waar eerst een aszielzoekerscentrum zat, opnieuw een AZC te openen.

Het COA heeft gevraagd om een snelle, tijdelijke oplossing waar plek is voor ongeveer 600 asielzoekers.
Er is aan alle gemeenten in Nederland gevraagd om asielzoekers op te vangen. Zeewolde zegt er open voor te staan om mee te werken aan een tijdelijke vestiging tot eind 2025. Een permanente vestiging van een AZC na 2025 wordt nog onderzocht. Op korte termijn worden de procedures gestart. Het college vind het belangrijk dat dezelfde voorwaarden als in 2015 gelden. Bijvoorbeeld de voorwaarde voor de opvang van gezinnen. Op dit moment wonen arbeidsmigranten op het terrein aan de Bosruiterweg 16.

Voor de arbeidsmigranten worden nieuwe woonruimten gemaakt op Bosruiterweg 14. De ontwikkelingen van de plannen gebeurt op initiatief van en in samenwerking met eigenaar Epe Vastgoed. Eind augustus worden vergunningen die nodig zijn aan het college voorgelegd.
Hierna start het standaard proces bij dit soort aanvragen. Dit proces is openbaar, inwoners en de gemeenteraad hebben hier invloed op.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.