ChristenUnie-actie: jong en oud leggen klimaat-puzzel

De ChristenUnie wil dat de klimaatuitdaging waar we als Nederland voor staan ons samenbindt in plaats van verdeelt. De partij trapte haar campagne af met ouderen en jongeren uit alle provincies. Ze noemen zich ‘klimaatjes’ en droegen naast een enorme puzzel één boodschap mee: zorgen voor de schepping doen we samen.

De afgelopen weken verspreidde de ChristenUnie metershoge houten puzzelstukken over de twaalf provincies. Op basisscholen, in wooncentra voor ouderen en in buurthuizen schreven, tekenden en plakten jong en oud samen hun ideeën over zorg voor de schepping op de felgekleurde puzzelstukken.

Zaterdag namen de provincies de puzzelstukken mee naar een Barneveldse basisschool – symbolisch in het midden van het land – en legden daar de puzzel: één grote landkaart, volgeschreven met ideeën en plannen hoe ouderen en jongeren hun schouders willen zetten onder de zorg voor de schepping.

Ook de landelijke kopstukken van de ChristenUnie waren aanwezig. Onder meer ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers, minister Arie Slob, staatssecretaris Paul Blokhuis Eerste Kamer-lijsttrekker Mirjam Bikker en alle Tweede Kamerleden waren bij de actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *