College Nijkerk op werkbezoek in Appel

Het college van Nijkerk heeft een werkbezoek gebracht aan buurtschap Appel. De wethouders en de burgemeester waren te gast bij Wijnhoeve Middeldorp en basisschool De Appelgaard. In de school gingen zij in gesprek met bestuursleden van buurtvereniging Appel-Driedorp en met drie ondernemers.

Middeldorp is de naam van het perceel waarop de wijnhoeve is gelegen. Op het landgoed nestelen jaarlijks steen- en kerkuilen. Daarom is de uil verwerkt in het logo van de wijnhoeve. Het hele proces van aanplant tot het bottelen van de wijn heeft de wijnhoeve in eigen hand. Hun visie is om zo duurzaam mogelijk te werken. In totaal zorgen 124 zonnepanelen en een warmtepomp ervoor dat de wijnhoeve energieneutraal werkt.

Buurtvereniging Appel-Driedorp deed in 2019 mee aan het programma ‘Zomer in Gelderland’ bij Omroep Gelderland. De buurtvereniging scoorde maximaal. Daardoor kreeg de vereniging geld voor haar goede doel: een eigen ruimte in basisschool ‘De Appelgaard’. In deze ruimte met de naam ‘Appelhuus’ is iedere eerste donderdag van de maand een inloopochtend voor iedereen uit de buurt om even bij te praten. In het Appelhuus gingen bestuursleden van de buurtvereniging in gesprek met het college. De bestuursleden gaven aan dat alle activiteiten, waaronder nu de inloopochtenden, bijdragen aan de saamhorigheid in de buurt.

Met de drie ondernemers ging het het gesprek over de uitdagingen die er zijn in de landbouwsector. Dit gesprek was met Ries Brouwer van De Kruyf Mechanisatie en met Marcel Verhoef en Berry van de Braak van loonbedrijf M. Verhoef B.V.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *