College Nijkerk op werkbezoek in Hoevelaken

Het college van de gemeente Nijkerk heeft afgelopen week een werkbezoek gebracht aan Hoevelaken. De wethouders en de burgemeester waren te gast bij Unica Fire Safety en de Hulpdienst Hoevelaken. 

Unica Fire Safety maakt brandveiligheidssystemen en levert ook oplossingen voor de energiemarkt. Het Hoevelakense bedrijf maakt bijvoorbeeld accusystemen waarmee bedrijven energie die ze opwekken, zelf kunnen opslaan. Daarop volgde een gedachtewisseling hoe het bedrijfsleven en de gemeente kennis kunnen delen over verduurzaming.  

Hand- en spandiensten

Later op de dag ging het college in gesprek met de Hulpdienst Hoevelaken. De zestig vrijwilligers van de Hulpdienst helpen dorpsgenoten met hand- en spandiensten in en om het huis. Zoals boodschappen doen, vervoer naar het ziekenhuis, de hond uitlaten of gewoon een praatje. In 2022 ging het in totaal om 3200 uur. De Hulpdienst werkt nauw samen met professionals in zorg en welzijn. 

De bestuursleden en coördinatoren benadrukten de noodzaak van vrijwillige inzet, maar ook het plezier. “Het vrijwilligerswerk is beslist geen last. Het is leuk om te doen; je hebt er zelf ook iets aan”, merkte een van de coördinatoren van de Hulpdienst op. Een ander: “Het is een uitermate leuke club mensen met een sterke verbondenheid met de lokale gemeenschap.” 

college op werkbezoek in Hoevelake

Foto: gemeente Nijkerk

Rechtstreekse contacten met samenleving zijn belangrijk

Na het werkbezoek in Hoevelaken zal het college van Nijkerk er vaker op uittrekken om met inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van verenigingen en instellingen in gesprek te gaan. Burgemeester Gerard Renkema: “Rechtstreekse contacten met de samenleving zijn belangrijk om te weten wat er speelt. Het maakt ook duidelijk wat er door de samenleving zelf wordt opgepakt en laat zien hoe bijvoorbeeld bedrijven heel innovatief aan oplossingen voor nieuwe vraagstukken bijdragen. Dat helpt ons ook weer bij het maken van plannen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *