Criminaliteit in Ermelo is afgenomen

Op basis van de cijfers van de politie was 2017 een goed jaar. De criminaliteit in Ermelo is met 23% gedaald vergeleken met 2016. Ook het aantal inbraken is flink gedaald.

Daling inbraken
In 2017 werd er 59 keer ingebroken in woningen. Dit waren er in 2016 nog 102. Bij bedrijven en instellingen zakte het aantal inbraken van 55 naar 27. Het aanpakken van woninginbraak is één van de prioriteiten uit het ‘Integraal Veiligheidsbeleid 2016-2019’. Burgemeester Baars is dan ook blij met deze daling. “We hebben natuurlijk echt ingezet hierop. Niet alleen via het Donkere Dagen Offensief, maar ook door mensen te stimuleren tot digitale buurtpreventie via whatsapp-groepen. Ik roep op om daarmee door te gaan. Inbraken hebben een grote impact op mensen. Ik vind het belangrijk dat we dit samen blijven aanpakken en proberen te voorkomen. ”

Aanpak
De politie let, als zij iemand laten stoppen, of zij gereedschap bij zich hebben om in te breken. Wordt iemand voor de tweede keer hiermee aangehouden dan lopen ze het risico op een dwangsom van € 2.500,00 van de gemeente. Dit is een goede aanvulling op de maatregelen van politie en justitie. Het komt de hele aanpak ten goede.

Minder overlast
Ook jeugdoverlast en overlast van verwarde personen is verminderd.

Daling verkeersongevallen
Het aantal verkeersongevallen is gedaald. In 2016 waren er nog 267 ongelukken. In 2017 daalde dit naar 253.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *