De Garderenseweg knapt op met een primeur voor Ermelo

De werkzaamheden aan de Garderenseweg in Speuld gaan van start. De Garderenseweg wordt nieuw, modern en veilig ingericht, zo meldt de gemeente. Die wil dat er tijdens het werk zo min mogelijk stikstof vrijkomt. Dit heeft te maken met het nabijgelegen natura2000 gebied ‘Speulderveld’. Daarom wordt het meeste transport voor de werkzaamheden elektrisch. Het is voor het eerst dat bijna al het transport elektrisch is bij een project in de grond, weg- en waterbouw.

De werkzaamheden hebben veel gevolgen voor het verkeer

De werkzaamheden in Speuld starten op 28 juni. Tijdens de bouwvak (26 juli t/m 13 augustus) wordt er niet gewerkt. Na de bouwvak beginnen de werkzaamheden weer. Tijdens de werkzaamheden is doorgaand autoverkeer niet mogelijk. Hiervoor komen omleidingsroutes. Voor fietsers en aanwonenden blijft de weg wel open, behalve op de dagen dat het asfalt wordt aangebracht. Het asfalt van de Garderenseweg wordt vervangen vanaf de rotonde van de N302, tot en met het einde van de bebouwde kom richting Garderen. 

De Garderenseweg wordt veiliger  

Dat er iets moet gebeuren aan de rijbaan in Speuld was al lang duidelijk. Veel verkeer gebruikt deze route door het dorp naar de N302. Om het dorp veiliger te maken, wordt de rijbaan smaller. Aan beide kanten van de weg komen brede rode fietsstroken. De rijbaan zelf wordt binnen de bebouwde kom geel, en buiten de bebouwde kom zwart.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *