De Klokbeker, Augustinusschool en gemeente Ermelo ondertekenen intentieverklaring

De gemeente Ermelo en de schoolbesturen VPCO, het schoolbestuur van De Klokbeker, en Vereniging tot het Verstrekken van basisonderwijs op Gereformeerde grondslag, het schoolbestuur van De Augustinusschool, hebben een intentieverklaring voor gezamenlijke nieuwbouw van een Kindcentrum getekend. Daarmee spannen zij zich samen in voor nieuwbouw van De Klokbeker en De Augustinusschool, aangevuld met peuter- en kinderopvang. In de nieuwbouw komen beide scholen bij elkaar, maar zij houden hun eigen identiteit en eigenheid.

De scholen zijn toe aan vernieuwing

In de afgelopen tijd spraken de beide schoolbesturen en de gemeente met elkaar. Zij onderzochten de mogelijkheid om met beide scholen in één gebouw te gaan. De bestaande schoolgebouwen zijn sterk verouderd en toe aan vernieuwing.

De volgende stap is het kiezen van een goede plek

Een volgende stap in de uitwerking is het kiezen van een plek voor het Kindcentrum. “We willen niet dat de bouw van het Kindcentrum vertraagt”, zegt demissionair wethouder Klappe. De wens ligt er om de nieuwbouw te realiseren in het plangebied ‘Calluna’. Hierdoor blijft er goede verdeling van onderwijsvoorzieningen over Ermelo. Voor de keuze van de plek laten de partijen een Stedenbouwkundig Programma van Eisen maken. Daarna volgt een bestemmingsplanwijziging. De gemeente betrekt hier ook de omwonenden en inwoners van Ermelo bij.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.