Definitieve uitslag waterschapsverkiezingen bekend

De definitieve uitslag van de waterschapsverkiezingen is bekend: VVD en 50Plus wonnen een zetel ten opzichte van de vorige bestuursperiode. PvdA en SGP leverde een zetel in. De opkomst in het gebied van Waterschap Vallei en Veluwe was met 58,3% hoger dan het landelijk gemiddelde van 50.5%.

Verder zijn zes algemeen bestuursleden van Waterschap Vallei en Veluwe vrouw. Vijf vrouwen zijn gekozen en één daarvan wordt geïnstalleerd op één van de zogenoemde ‘geborgde zetels’. Hiermee is 20% van het algemeen bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe vrouw. Dijkgraaf Tanja Klip-Martin, voorzitter van het stembureau: “Een bestuur met een evenwichtige verdeling tussen man en vrouw is van belang. We zijn er nog niet, maar we zijn wel op de goede weg.’

De officieel door het centraal stembureau vastgestelde uitslag na het tellen van de stemmen per kandidaat, blijft qua zetelverdeling gelijk aan de eerder bekend gemaakte voorlopige uitslag. Op donderdag 28 maart worden de nieuw gekozen bestuursleden in een openbare vergadering geïnstalleerd. De definitieve uitslag is als volgt:

VVD: 4 zetels
CDA: 3 zetels
ChristenUnie: 3 zetels
Water Natuurlijk: 3 zetels
Partij van de Arbeid (PvdA): 2 zetels
Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP): 2 zetels
Lokaal Waterbeheer: 2 zetels
AWP niet politiek wel deskundig: 2 zetels
50Plus: 2 zetels
Verenigde Senioren Partij: 0 zetels

, , ,

Geef een reactie