Demonstratie groep Nijkerkerveners voor stadhuis Nijkerk: “amateurisme”

In Nijkerk heeft een groep Nijkerkerveners donderdagavond voor het stadhuis gedemonstreerd. De inwoners zijn ontevreden over hoe de gemeente het proces aanpakt om tot een locatie voor een asielzoekerscentrum te komen. Hoewel het stadsbestuur Nijkerkers vraagt om mee te denken over geschikte plekken, vreest een groep tegenstanders dat de beslissing al is genomen. De groep spreekt van amateurisme bij het Nijkerkse college. Nijkerk gaat op zoek naar één of meer plekken voor de opvang van in totaal 278 asielzoekers. Tot 13 juli kunnen inwoners en ondernemers reageren via een vragenlijst op de website van de gemeente, via een app of op papier. Om de gedachten hierover op gang te brengen, noemt de gemeente twee terreinen en een gebouw waar de opvang misschien zou kunnen komen. Ook hier kan iedereen een mening over geven, aldus de gemeente.

Burgemeester: “alles ligt nog open”
Burgemeester Renkema benadrukt dat de gemeente aan het begin staat van de zoektocht en dat alles nog open ligt. “Het staat nog niet vast waar de opvang zal komen, en ook niet of er gekozen wordt voor één of meer plekken. Het is nog een zoektocht en het is geen keuze tussen alleen deze drie locaties. Het kan ook zijn dat er voor één of meer andere geschikte plekken gekozen wordt.”

Alle meningen in openbaar verslag
Nijkerk wil alle ideeën, argumenten, meningen en zorgen verwerken in een verslag. Dit verslag wordt openbaar. In september stelt het college van B&W een aantal mogelijke plekken voor aan de raad. In de overwegingen worden de ingediende ideeën, argumenten, meningen en zorgen meegenomen. Het verslag met alle reacties vanuit de samenleving wordt hierbij gevoegd. De raad besluit vervolgens over één of meer plekken voor de opvang van asielzoekers in de gemeente Nijkerk. Daarna gaat de gemeente medio oktober / november in gesprek over een goede invulling van de gekozen plek(ken) met inwoners, ondernemers en organisaties die hiermee te maken krijgen.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *