Dindoa behaalt nipte overwinning thuis tegen OKO Bies; 17-16

Door deze winst tegen het Friese OKO Bies, blijft Dindoa nog steeds kandidaat voor de titel. Er zijn nog maar twee wedstrijden te spelen.

Dindoa begon goed aan de wedstrijd: Naomi Hackenitz zorgde na een paar seconden al voor de 1-0. Daarna was het in de tegenaanval OKO Bies dat ook direct scoorde en zorgde voor 1-1. Dindoa wist uit te lopen tot 5-2 en 6-3 maar toen lukte het tien minuten lang niet om een punt bij te schrijven. De gasten profiteerden daarvan en kwamen gelijk op 6-6. Jorik Velgersdijk lukte het om uiteindelijk de 7-6 aan te tikken waarna de 8-6 en 9-6 ook lukte. In de slotfase van de eerste helft kwam OKO Bies nog terug tot 9-8 maar weer was het Jorik die voor de ontspanning zorgde: 10-8 en Mark Bronkhorst zorgde voor de ruststand van 11-8 met een fraaie doorloopbal annex lay-up. De tweede helft was in de startfase voor Dindoa. Al binnen een paar minuten wisten de blauw-witters de voorsprong uit te breiden naar 14-9. Ook toen werd Dindoa weer geconfronteerd met de moeilijke tien minuten. OKO Bies profiteerde daarvan en scoorde 4 maal op rij en bracht de stand terug naar 14-13. De wedstrijd werd aan het eind wat steviger want beide ploegen wilden de punten binnen halen. Met nog 10 minuten te spelen had Dindoa een minimale marge van één punt, 16-15. Gelukkig scoorde Daphne van den Berg de 17-15 wat weer een klein beetje lucht gaf. OKO Bies kwam nog wel tot 17-16 ver in blessuretijd maar Dindoa wist het verdedigend goed vol te houden en won deze wedstrijd.

Volgende week ontvangt Dindoa thuis het Enschedese EKC Nääs.