Dindoa kampioen

Dindoa veroverde zaterdag het kampioenschap door een 13-22 overwinning uit tegen Elburg. Het korfbalveld in Elburg was volledig wit blauw gekleurd door de massaal meegereisde supporters die hun ploeg uit Ermelo naar het kampioenschap schreeuwden.

Het begin van de wedstrijd verliep wat stroef. Dindoa kwam door een afstandschot van de vertrekkende Lindsey Verheul op voorsprong maar na tien minuten spelen was het slechts 2-3. Toen begon het bij de ploeg van Evert Houtriet te draaien en liepen de Blauw witters in één keer uit naar een 2-8 voorsprong, mede door een aantal zuivere velddoelpunten van Jorik Velgersdijk. Richting de rust liet Dindoa de touwtjes wat vieren waardoor de thuisploeg de achterstand wat kon inlopen en er een 7-10 ruststand op het scorebord stond. Direct na rust was het Elburg dat de score opende en het verschil terug bracht tot twee punten. Dindoa moest er stevig voor knokken om in de race te blijven voor de titel maar de supporters, the Blue Sharks van Dindoa zongen er lustig op los en elk doelpunt werd uitbundig gevierd. De tweede helft werd de helft van Jorik Velgersdijk die met 5 doelpunten het verschil maakte. Halverwege deze helft was het nog 12-14 maar toen scoorde Jorik twee keer achtereen en ook het 17e en 18 e punt kwam van zijn hand. Coach Evert Houtriet liet 5 minuten voor tijd, toen de voorsprong al zeven punten bedroeg, het hele tweede team van Dindoa invallen als dank voor alle keren dat zij als reserve, als invaller mee waren gegaan met het eerste team. Na afloop van de wedstrijd was het wat dubbel; De ploeg uit Ermelo vierde feest vanwege het kampioenschap, en de ploeg uit Elburg treurde vanwege degradatie.

Volgend jaar komt Dindoa zowel op het veld als in de zaal weer uit in de eerste klasse. Nagenoeg alles spelers van Dindoa blijven, alleen Lindsey Verheul vertrekt vanwege een verhuizing en Dian Schuurkamp stopt vanwege een blessure.

Scores Dindoa: Lindsey Verheul 1; Jelmer Steenkamp 1; Kasper Velgersdijk 1; Saskia Lieman 2; Sam van der Beek 2; Ellen Haverkamp 3; Jonathan van der Beek 5 (4); Jorik Velgersdijk 7