Dindoa wint ruim van Noord Hollands Apollo 20-14

Dindoa, dat nog in de flow van de winst van vorige week op Apeldoorn speelde, begon zeer sterk tegen Apollo uit Heerhugowaard. Na doelpunten van Jorik Velgersdijk, Bjarne Sinneker, en twee van Kasper Velgersdijk was het na vijf minuten spelen al 4-0 voor de thuisploeg. Onder geweldige omstandigheden, geen wind, lekkere zon en veel publiek lieten de Ermeloërs zien dat ze vorig jaar niet voor niets gepromoveerd zijn. Apollo kwam nog wel terug tot 4-3 maar mede door de goede coaching van Evert Houtriet liep de thuisploeg weer uit naar een 9-3 voorsprong. De scheidsrechter die de wedstrijd strak leidde, gaf menig strafworp aan Dindoa voor overtredingen door Apollo onder de korf gemaakt. Saskia Lieman, in haar vak de speler die de strafworpen altijd neemt, scoorde alle vier de stippen die zij kreeg. De rust werd ingegaan met een 13-6 voorsprong.

In de tweede helft liep Dindoa uit tot een voorsprong van 9 punten; 16-7 maar daarna kwamen de gasten weer iets dichterbij maar nooit zover dat de overwinning van de Blauwwitters gevaar liep. Bjarne Sinneker die de nog steeds geblesseerde Jonathan van der Beek verving, speelde een zeer degelijke wedstrijd en was een belangrijke speler in de rebound. In de laatste minuut liet coach Evert Houtriet Tom van de Berg nog invallen die direct onrechtmatig geblokt werd en zelf de strafworp benutte die Dindoa kreeg en op die manier voor de eindstand 20-14 zorgde.

Scores Dindoa: Tom van de Berg 1 (1); Bjarne Sinneker 1; Kasper Velgersdijk 2; Naomi Hackenitz 2; Daphne van de Berg 3; Jorik Velgersdijk 5; Saskia Lieman 6 (4).

Dindoa 2 won eenvoudig van een zwak spelend Telstar 2 met 25-9. Dindoa A1 won de vierde wedstrijd op rij van HKC en dit keer met ruime cijfers, 21-4. Dindoa 3 verloor helaas van DOS Westbroek met 28-8.

Volgende week speelt Dindoa 1 uit in Opende tegen OKO/Bies.