Donderdag openstelling van de Henslare in Putten

Op donderdag 21 december 2017 gaat de gemeente Putten samen met betrokken partijen en omwonenden de Henslare officieel openstellen voor het verkeer.

Na een toespraak en een rondrit over het nieuwe weggedeelte, verricht wethouder Gerritsen rond 15.00 uur de officiële openingshandeling. Daarna is de Henslare toegankelijk voor het verkeer. De Henslare is aangelegd als ontsluitingsweg van industrieterrein Keizerswoert en woonwijk Bijsteren en om de leefbaarheid en verkeersveiligheid in Steenenkamer en van de Stationsstraat te vergroten.

In februari 2017 is gestart met de doortrekking van de Henslare vanaf de Stenenkamerseweg tot aan industrieterrein Keizerswoert. De Henslare is aangesloten op de Stationsstraat met een nieuw aangelegde rotonde. Ook is de Stationsstraat tussen de spoorlijn en de rotonde met de Jan Nijenhuisstraat/Industrieweg aangepast. Om de nieuwe rotonde ruimtelijk in te passen en om de veiligheid voor fietsers te verbeteren, is de hoofdrijbaan verlegd. Verder is er gedeeltelijk een parallelweg voor de woningen aangelegd. Gelijktijdig is het rioleringssysteem aangepast en is de afvoer van regenwater van de weg afgekoppeld van het riool.

Voor de totale kosten voor grondverwerving, infrastructurele werken en voorbereidingskosten is een bedrag van € 5,5 miljoen geraamd. De provincie Gelderland heeft een subsidie van € 700.000,00 beschikbaar gesteld. Het Waterschap Vallei en Veluwe verstrekt een afkoppelbijdrage voor regenwater van ruim € 16.500,00.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *