Drie restaurants toegevoegd aan MICHELIN Gids Nederland waaronder Basiliek in Harderwijk

Michein meldt dat er drie restaurants zijn toegevoegd aan de MICHELIN Gids Nederland. Daartoe behoort onder andere het Basiliek in Harderwijk. Het Basiliek in Harderwijk is volgens de gids een fine-dining-restaurant dat in 2007 werd beloond met één Michelinster. Dit jaar verkocht chefkok Rik Jansma het sterrestaurant aan Yornie van Dijk. Hij zette het restaurant volledig naar zijn hand. MICHELIN schrijft hierover: “Het interieur combineert gepersonaliseerde tekeningen, brute muren en luxueuze materialen. Kortom: een gezellige plek waar de open keuken je aandacht trekt. Chef Van Dijk maakt zich de nuances van de hedendaagse keuken eigen, met een beheerst evenwicht tussen aciditeit en pit. Details als onrijpe en groene aardbeien bij dry aged hamashi geven zijn gerechten een extra dimensie. Of wat dacht je van snoekbaars uit het IJsselmeer dat in palingboter wordt gegaard, in combinatie met smaakmakers als oesterblad, huacatay voor wat pit en frisse groene appel? Wees maar zeker: Basiliek is in goede handen,” aldus de gids.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *