Ds. C. de Ridderschool Nunspeet wint Textiel Race Noord-Veluwe

Vier weken lang gingen tien basisscholen op de Noord-Veluwe de strijd aan tegen oud textiel. Op deze manier brachten zij 25.091 kilo oud textiel terug in de kringloop, waardoor dit opnieuw gebruikt of gerecycled kan worden. De Textiel Race in Noord-Veluwe is een groot succes dankzij enthousiaste leerlingen, docenten en buurtbewoners.

De Textiel Race spoort de leerlingen aan duurzamer om te gaan met hun textiel, zoals kleding, schoenen, knuffels, tafellakens en gordijnen. Ze leerden tijdens het project dat ze textiel kunnen repareren, hergebruiken of inleveren in een textielcontainer. In Nederland wordt nu namelijk nog meer dan de helft van het oud textiel bij het restafval gegooid. Hierdoor wordt het niet hergebruikt of gerecycled.

Naast het inzamelen van textiel repareerden de leerlingen ook veel kledingstukken. In totaal voerden zij 2.548 reparaties uit. Inwoners uit de regio Noord-Veluwe konden online aangeven dat ze nog oud textiel thuis hadden liggen, waarna scholieren het textiel aan huis ophaalden. Buurtbewoners kregen in ruil hiervoor kortingscodes voor duurzame merken als Loop.a Life, Walra bed- en badtextiel, LABFRESH en SKOTT Fashion.

Groep 7 van Ds. C. de Ridderschool uit Nunspeet is met 7.658 kilo en een score van 5.873 de winnaar van de Textiel Race. Zij winnen de hoofdprijs: een schoolreis naar Nemo Amsterdam.

De Textiel Race Noord-Veluwe duurde van 20 maart tot en met 13 april 2023 en is een initiatief van de gemeenten Ermelo, Putten, Harderwijk, Elburg, Nunspeet en Oldebroek in samenwerking met Textiel inzamelaar Climpex.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *