Duo veroordeeld voor ontucht met dronken vrouw in Harderwijk

De rechtbank heeft de 22-jarige Y.Y. en de 23-jarige M.G., allebei afkomstig uit Soest, veroordeeld voor het hebben van seks met een jonge vrouw uit Harderwijk. De 20-jarige vrouw verkeerde fors onder invloed van alcohol. De twee krijgen hiervoor allebei een celstraf van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Ook legt de rechtbank een contactverbod op. Het duo nam in de nacht van 16 juli 2023 in Harderwijk de dronken vrouw mee in de auto. Vervolgens hadden de mannen op een afgelegen plek gezamenlijk en op diverse wijzen seks met het slachtoffer. De vrouw had inmiddels 112 gebeld. De mannen bekenden tijdens hun rechtszaak dat zij seks hebben gehad met de vrouw. Toen de vrouw contact opnam met de meldkamer van de politie, zouden er ‘sexgeluiden’ te horen zijn geweest. Het zou volgens de verdachten om een vrijwillig triootje zijn gegaan, nadat de drie wat gedronken hadden. Ze erkennen daarmee wel dat er sprake was van sexuele handelingen, maar dat zou niet onder dwang zijn gebeurd. De vrouw uit Harderwijk is van mening dat er wel degelijk sprake was van verkrachting.

Vrijspraak verkrachting
De rechtbank spreekt de mannen vrij van verkrachting van de vrouw, omdat niet blijkt dat er sprake was van dwang door (bedreiging met) geweld. De rechtbank veroordeelt het duo wel voor het hebben van seks met een vrouw, terwijl zij wisten dat zij dronken was en daardoor geen weerstand kon bieden aan de seksuele handelingen. Volgens de rechtbank maakten zij misbruik van de situatie.

Andere straf dan eis
De officier van justitie eiste voor verkrachting een gevangenisstraf van 40 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. De rechtbank komt tot een andere straf, omdat ze de mannen vrijspreekt van verkrachting. De rechtbank vindt een gevangenisstraf op zijn plaats en legt een gevangenisstraf van 12 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk op. Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een proeftijd van 3 jaar. Ook mogen de mannen geen contact met het slachtoffer hebben.

Schadevergoeding
Tot slot moeten de mannen gezamenlijk 485 euro materiële schade en 3 duizend euro smartengeld betalen aan het slachtoffer.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *