‘Dutch Pub de Zaak wil niet bekendmaken hoe hoog schadevergoeding van Nunspeet is’

Het in Nunspeet gevestigde Dutch Pub de Zaak wil niet bekendmaken hoe hoog de schadevergoeding is die de horeca-onderneming heeft ontvangen van de gemeente Nunspeet. Dat zegt woordvoerder Wob Meijering van de gemeente, meldt Omroep Gelderland.

Burgemeester Breunis van de Weerd besloot in april vorig jaar dat de Zaak vier weekends om 1.00 uur dicht moest in plaats van om 4.00 uur. Als reden werd genoemd dat er drugs gebruikt zouden worden in het café. Ook zou er drank worden geschonken aan minderjarigen. Bewijs was er echter niet, zo viel destijds ook te lezen in een brief van de burgemeester.

“Tegen het besluit is bezwaar gemaakt. De Commissie Bezwaarschriften oordeelde dat dat besluit niet terecht was. Daarom is in goed overleg besloten een schadevergoeding te betalen”, vertelt de woordvoerder van de gemeente.

RTV Nunspeet meldde toen dat eigenaar Harry ten Hove met de handen in het haar, omdat De Zaak net een zware tijd achter de rug had met corona en de bijbehorende sluiting van de horeca.
De hoogte van de schadevergoeding blijft onbekend. “De Zaak wil dit bedrag niet bekendmaken”, laat Meijering weten. Ten Hove liet eerder weten dat de kwestie 50.000 à 60.000 euro zou kosten. Onduidelijk blijft dus of dit bedrag is dat is uitgekeerd.

Bronnen: Omroep Gelderland & RTV Nunspeet

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *