DVS’33 Ermelo zet zich in voor blessurepreventie bij meisjes- en damesvoetbalteams

DVS’33 Ermelo heeft aangekondigd dat ze zich sterk gaan inzetten voor blessurepreventie bij hun meisjes- en damesvoetbalteams. In samenwerking met Instituut Jacob Cats hebben ze een programma ontwikkeld om blessures te verminderen en de spelers gezond en fit te houden.

Deze samenwerking komt voort uit de recente aandacht voor blessures bij speelsters in het (inter)nationale topvoetbal en het Nederlands elftal. Verschillende nieuwsartikelen hebben melding gemaakt van blessures die de prestaties van het team hebben beïnvloed. DVS’33 heeft deze berichten ter harte genomen en besloten om proactieve maatregelen te nemen om blessures binnen hun eigen teams te voorkomen. 

Tegen het einde van het afgelopen seizoen heeft Instituut Jacob Cats video-opnames gemaakt van de manier waarop de speelsters van DVS’33 lopen en bewegen. Deze opnames zijn vervolgens geanalyseerd om mogelijke risicofactoren voor blessures te identificeren. Op basis van deze analyses zijn specifieke programma’s en trainingsschema’s opgesteld die vanaf het nieuwe seizoen worden geïntroduceerd bij de dames- en meidenteams.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *