€ 2 miljoen voor economisch en sociaal herstel na COVID-19

Met het SMART Overbruggingsplan MKB zet de provincie € 2 miljoen in om bedrijven te helpen sterker uit de coronacrisis te komen. Door de bedrijfsvoering te vernieuwen en te investeren in sociale innovatie maken mkb-bedrijven zich klaar voor de toekomst. Het is een vervolg op de SMART COVID-19 regeling in de eerste acute fase van de coronacrisis.

Gedeputeerde Peter Kerris: “COVID heeft het bedrijfsleven in de volle breedte geraakt. Vorig jaar hebben we € 1,5 miljoen ingezet om bedrijven door de acute fase heen te helpen. Daarmee hebben we 1.500 mensen aan het werk gehouden. We zetten nu € 2 miljoen in om werkgevers en werknemers sterker uit de crisis te laten komen. Door werk te maken van innovatie en talent beter te benutten.”

De nieuwe COVID-regeling helpt mkb-bedrijven om hun bedrijf klaar te maken voor een toekomst na corona. Ze kunnen een bijdrage van maximaal € 25.000 aanvragen voor het opstellen en uitvoeren van een overbruggingsplan om sterker uit de coronacrisis te komen. Hiermee kunnen ze de manier waarop processen in hun bedrijf gaan vernieuwen en investeren in om- en bijscholing. Hierdoor zijn hun medewerkers flexibeler en breder inzetbaar. De nieuwe COVID-regeling is aanvullend op het landelijke steun- en herstelpakket.

Geef een reactie