Eerste betaaldag leefgeld Oekraïners in Nijkerk

Op donderdag 21 april betaalt de gemeente Nijkerk voor de eerste keer leefgeld aan Oekraïners die bij gastgezinnen in Nijkerk verblijven.

Inschrijving Basisregistratie Personen

Om in aanmerking te komen voor leefgeld van de gemeente Nijkerk moet een Oekraïner geregistreerd zijn in de Nijkerkse Basisregistratie Personen (BRP). Hiervoor is een Oekraïens paspoort nodig. Voor personen afkomstig uit Oekraïne die niet de Oekraïense nationaliteit hebben, geldt dat zij ook hun verblijfsvergunning uit Oekraïne moeten laten zien. Voor inschrijving in de BRP kan een afspraak gemaakt worden bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Nijkerk.

Ontvangst leefgeld

Voor de ontvangst van het leefgeld kunnen Oekraïners zich op donderdag 21 april melden bij de balie Burgerzaken in het gemeentehuis aan de Kolkstraat 27 in Nijkerk. Dat kan van 10.00 tot 12.00 uur en tussen 13.00 en 15.00 uur. Het overleggen van een paspoort of verblijfsvergunning is verplicht om het leefgeld in ontvangst te kunnen nemen.

Te ontvangen bedragen

Elke volwassene en elk kind binnen een gezin ontvangt een bedrag van € 260,00 per maand. Dit is bedoeld voor voedsel, drinken, kleding en andere persoonlijke uitgaven zoals persoonlijke verzorging en vrij verkrijgbare medicijnen. Daarnaast ontvangt elke volwassene een extra bedrag van € 215,00 per maand en elk kind ontvangt een extra bedrag van € 55,00 per maand. Dit extra bedrag is bedoeld voor uitgaven aan bijvoorbeeld sport en culturele activiteiten of aan reiskosten.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.