EFC’58 Ermelo wint op nippertje derby tegen Rood Wit’58 Putten

Het is EFC’58 uit Ermelo op het nippertje gelukt om de Veluwse streekderby tegen Rood Wit’58 uit Putten te winnen. Dat gebeurde in de extra tijd dankzij een door Shiyar Mustafa benutte penalty. Daarmee stijgt de Ermelose vierdeklasser van de tiende naar de vijfde plaats op de ranglijst met 4 punten uit 3 wedstrijden. Na 20 minuten schoot de club uit Ermelo de 1-0 binnen. Zes minuten later stond de 2-0 op het bord. Na rust maakte Rood Wit’58 al snel de 1-2 uit een gemakkelijke gegeven vrije trap. In de 60e minuut kwamen de Puttenaren op 2-2. In de 70e kreeg de club uit Putten de kans de wedstrijd naar zich toe te trekken dankzij een strafschop. Die werd echter keihard op de lat geschoten. In de laatste minuut werd Jelle Beerlings naar de grond getrokken. Scheidsrechter Wim Weuring gaf daarop een penalty aan de ploeg uit Ermelo. Shiyar Mustafa schoot EFC’58 vanaf 11 meter naar de 3-2 overwinning. De frustratie bij Rood-Wit was wel begrijpelijk. Na de kans om er dankzij een strafschop 2-3 van te maken, werd een, volgens fans van de club uit Putten discutabele penalty, door EFC wel benut.