Eierhandel Barneveld onder verzwaarde IKB-controle

EWN Eiercentrale in Barneveld wordt onder een verzwaard controleregime van IKB Ei geplaatst. Bij onaangekondigd uitgebreid onderzoek bij het pakstation door een certificerende instantie is geconstateerd dat bij een partij eieren die het bedrijf aan supermarktketen Coop had geleverd iets niet in orde was met de houdbaarheidsdatum van eieren met 3 sterren onder het Beter Leven-keurmark.

In week van 20 juli lagen in een Coop-winkel scharreleieren met houdbaarheidsdatum 10 augustus van een pluimveebedrijf in Barneveld dat medio juni door een brand werd getroffen en sindsdien geen eieren meer had geleverd aan het pakstation. De houdbaarheidsdatum van eieren ligt uiterlijk 28 dagen na de legdatum.

Het verzwaarde controleregime binnen IKB Ei houdt in dat het pakstation zeker één keer in de 28 dagen onaangekondigd wordt gecontroleerd. Wanneer dan meerdere keren geen onvolkomenheden worden geconstateerd, wordt het verzwaarde controleregime in stappen weer afgebouwd.

Eerder werd al bekend dat het Duitse KAT-certificaat voor het bedrijf uit Barneveld was ingetrokken. Ook moet de onderneming zich verantwoorden bij het tuchtgerecht van het COKZ, de Nederlandse autoriteit op het gebied van de controle van zuivel, pluimvee en eieren.

bron: Boerderij, 20/08/2020

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *