Eigenaar van Eurovet uit Zeewolde moet de cel in

De eigenaar van Eurovet uit Zeewolde moet de cel in, zo heeft de rechter bepaald. De eigenaar ontkende eerder dat zijn bedrijf betrokken is bij fraude met afgekeurde kruidenpotjes. Eurovet zou 200.000 potjes van kruidenproducent Verstegen laten vernietigen, omdat ze een mogelijk gevaar voor consumenten vormden. Maar in plaats van vernietigen werden de potjes alsnog in de markt gezet.

In maart 2021 kreeg de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit melding dat een koper van zes kruidenpotjes zijn tong had opengehaald. Uit onderzoek bleek dat bij deze potjes het glas los kon raken. Ze kwamen uit een lading die eind 2020 al in opdracht van Verstegen vernietigd zouden moeten zijn.

Het Openbaar Ministerie verdenkt het bedrijf ervan de potjes voor 5 cent per stuk te hebben doorverkocht aan handelaren. Volgens de eigenaar ging het mis toen het Friese bedrijf dat de potjes zou vernietigen, de eerste zending terugstuurde. Dat bedrijf kon deze potjes niet verwerken.

Eurovet besloot de 140 pallets met potjes in een loods in Zaltbommel op te slaan. Van daaruit zouden de potjes toch weer op de markt zijn gebracht. Ze zijn onder meer bij een discounter in Apeldoorn en in winkels in Tilburg en Eindhoven aangetroffen. Het bedrijf wordt verder verdacht van het vervalsen van vernietigingsverklaringen. Met die verklaringen gaf Eurovet aan Verstegen aan dat de opdracht voldaan was.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *