Elspeet: hersteld hervormde kerk schorst 60-jarige dominee

De hersteld hervormde kerk heeft een 60-jarige dominee uit Ouddorp voorlopig geschorst. Hij en zijn 58-jarige echtgenote worden er door het Openbaar Ministerie van verdacht hun kinderen geregeld te hebben mishandeld, onder meer door ze te slaan met een broodmes, meldt dagblad de Stentor.

De predikant is volgens het landelijk kerkbestuur tijdelijk uitgesloten van alle werkzaamheden die bij zijn ambt horen. Dat betekent dat de predikant zondag niet op de kansel mag staan, terwijl hij wel bij een kerkgemeente stond ingeroosterd. Het kerkbestuur wil nog geen eindoordeel uitspreken, omdat de strafzaak tegen de man nog loopt en de kerkelijke procedure nog niet is afgerond.

Dinsdag meldde het Openbaar Ministerie in een tussenzitting dat de dominee en zijn 58-jarige echtgenote ervan worden verdacht dat ze hun kinderen in de 29 jaar dat ze in Elspeet, Arnemuiden en Nieuwe-Tonge woonden geregeld hebben mishandeld. Ze zouden zijn afgeranseld met onder meer een hapjespan, stofzuigerstang, een pantoffel of een hak van de schoen. Een zoon zegt met zijn hoofd langdurig onder water te zijn gehouden, aldus de krant. Dat gebeurde volgens de woordvoerder ‘bij het minste of geringste’.

De kinderen zijn nu tussen de 20 en 34 jaar en willen geen contact meer met hun vader en moeder. De datum voor de inhoudelijke behandeling van de strafzaak is nog niet bepaald. Hij is vermoedelijk in de zomer, zo meldt de Stentor.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *