Energiecafé Putten over comfortabel en aardgasvrij wonen

Op donderdag 25 januari 2018 vindt van 19.30 tot 21.30 uur het eerste Energiecafé plaats in MFC Stroud, Brinkstraat 91, in Putten. Het thema is ‘Comfortabel en aardgasvrij wonen’.

Tijdens de avond delen huiseigenaren uit Putten hun ervaring met duurzaam wonen en geven praktische tips. Gemeente Putten zal ingaan op de financieringsmogelijkheden voor het verduurzamen van woningen. Ook is er een onafhankelijke energieadviseur aanwezig. De avond is een initiatief van de gemeente Putten en Veluwe Duurzaam.

Huiseigenaren die aan het begin staan, maar ook mensen die een volgende stap willen nemen naar een aardgasvrije of energieneutrale woning kunnen zich laten inspireren tijdens het Energiecafé. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen aan Wim Nijboer en Alexander Haccou, twee ervaringsdeskundigen uit Putten.

Na twee jaar informatie verzamelen, begon familie Nijboer in september 2017 met de duurzame renovatie van hun jaren ’70 woning in Putten. Hun droomhuis is een aardgasvrije woning en het liefst energieneutraal. De goede voorbereiding was hard nodig, in het dak zat asbest, sommige kozijnen waren rot, de muren waren niet geïsoleerd en de woning was vochtig. Tijdens het Energiecafé vertelt Nijboer meer over hoe ze dit hebben aangepakt.

meneer Haccou voor zijn woningGelijk na aankoop van hun jaren ’50 woning begon de familie Haccou met isoleren. En daar bleef het niet bij. In de achtertuin is een veilige en comfortabele mantelzorgwoning zonder gasaansluiting gerealiseerd. In 2010 werden de eerste zonnepanelen geïnstalleerd. Nu streeft familie Haccou naar een verbruik van 0 kWh op jaarbasis – inclusief alle autokilometers. Op 25 januari vertelt Haccou of dit is gelukt.

Aansluitend geeft gemeente Putten een toelichting over de Duurzaamheidslening, subsidies en andere financieringsmogelijkheden voor het energiezuinig maken van woningen. Een onafhankelijke energieadviseur van Veluwe Duurzaam is aanwezig om vragen van huiseigenaren te beantwoorden.

Meer informatie op www.veluweduurzaam.nl/energieloket-putten.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *