Energieloket Zeewolde werkt samen met Duurzaam Bouwloket

Vanaf 2024 wordt het Energieloket Zeewolde niet meer uitsluitend uitgevoerd door de Natuur- en Milieufederatie Flevoland. Om de dienstverlening te verbeteren werkt de Federatie vanaf 2024 samen met het Duurzaam Bouwloket. Het Duurzaam Bouwloket was in 2011 de eerste organisatie in Nederland die begon met de uitvoering van een Energieloket. Hierdoor lopen zij voorop binnen de energietransitie. Zij hebben de kennis in huis om de diensten van het Energieloket Zeewolde optimaal te ondersteunen.

Advies over verduurzamen en besparen

Het Energieloket Zeewolde adviseert over het verduurzamen van woningen en over het besparen van energie. Het Energieloket geeft niet alleen advies in het loket zelf, maar gaat straks ook de wijk in. Daardoor worden de inwoners ook op een andere manier geholpen met het verduurzamen van hun woning. Bijvoorbeeld via wijkinitiatieven, zoals een warmtescan training. Buurtbewoners kunnen in hun buurt met elkaar leren om zelf huizen in de buurt te scannen. Ook nieuw zijn de energiecoaches die thuis langs kunnen komen om energie-advies te geven. Meer nieuws hierover volgt binnen enkele weken.

Ernst Bron (wethouder duurzaamheid): ‘Ik ben heel blij met deze nieuwe samenwerking. Het is echt een hele mooie plus op de dienstverlening die we al  hadden. Verduurzamen van huizen is hard nodig. Dankzij de nieuwe samenwerking worden onze inwoners daar nog beter mee geholpen.’  

Duurzame oplossingen

In het Energieloket staat het Energiehuis met allerlei voorbeelden van duurzame oplossingen. Het Energieloket helpt met het aanvragen van subsidie of met het aanvragen van de duurzaamheidslening. Ook kan de adviseur van het Energieloket doorverwijzen naar bedrijven die het werk kunnen uitvoeren. Dit jaar biedt het Energieloket ook hulp met collectieve inkoopacties en binnenkort kan er een afspraak worden gemaakt voor energiehulp aan huis.

Hulp van het Energieloket

Het Energieloket Zeewolde is 4 dagdelen per week tijdens openingstijden te bezoeken in de Flevomeer bibliotheek aan het Kerkplein 2 in Zeewolde. Ook kunnen woningeigenaren en huurders digitaal, per telefoon of per mail vragen stellen aan het Energieloket.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *