Ermelo bereidt zich voor op openstelling horeca per 1 juni

Het Kabinet heeft dinsdagavond 19 mei jl. bekend gemaakt, dat café’s en terrassen vanaf maandag 1 juni a.s. om 12:00 uur onder voorwaarden weer opengesteld mogen worden. Hierbij geldt de voorwaarde, dat dit verantwoord gebeurt binnen de 1,5 meter norm. Met inachtneming daarvan zijn per horecabedrijf voorlopig maximaal 30 bezoekers binnen toegestaan. Op de terrassen is geen maximum vastgesteld, mits de anderhalve meter-regel goed in acht wordt genomen. Voor de horeca in Ermelo is het belangrijk dat zij hun bedrijfsactiviteiten zo snel mogelijk weer kunnen oppakken, maar ook de gemeente Ermelo heeft als toeristengemeente belang bij een goed florerende horeca. Ermelo zegt daarom blij te zijn met de versoepeling van de maatregelen voor de horeca.

Om tijdig op de komende verruiming te anticiperen heeft burgemeester Baars de diverse horecaondernemers daarom enkele weken geleden al uitgenodigd om plannen in te dienen over situering en de inrichting van de verschillende terrassen. De burgemeester heeft dit gedaan om te voorkomen dat er allerlei uiteenlopende plannen worden ingediend die onderling gaan concurreren. Door een appél te doen op samenwerking met buren hoopt de burgemeester dat de ondernemers de handen ineen slaan en met realistische voorstellen komen, die rekening houden met het belang van de horeca, met het belang van de winkeliers en uiteraard met het belang van de volksgezondheid.

Na ontvangst van de voorstellen zullen deze worden beoordeeld op haalbaarheid en zal zo nodig met de horeca nader overleg worden gevoerd. Ermelo verwacht, dat de Ermelose horecaondernemers erin zullen slagen om in overleg met hun buren voorstellen te doen die recht doen aan het nieuwe normaal van de 1,5 meter-samenleving.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *