Ermelo: ‘bestemmingsplan voor De Hooge Riet is onherroepelijk’

De gemeente Ermelo meldt dat het bestemmingsplan voor De Hooge Riet onherroepelijk is. Er zijn tijdens de zes weken dat het plan ter inzage heeft gelegen geen bezwaren ingediend.

Heijmans Vastgoed gaat verschillende woningen bouwen
De Hooge Riet stond jarenlang leeg, maar krijgt nu een nieuwe toekomst. Heijmans Vastgoed ontwikkelt het gebied. In het park achter het monument bouwt Heijmans 38 nieuwbouwwoningen: 28 tweelaagse terraswoningen en 10 twee-onder-een-kapvilla’s. In het monument bouwt Aannemingsbedrijf Draisma 32 unieke appartementen. Op de hoek van de Chevallierlaan en de Stationsstraat komt een appartementengebouw van drie verdiepingen met 42 studio’s. Deze appartementen zijn sociale huur en bedoeld voor een of twee personen. UWOON verzorgt straks de verhuur van deze appartementen.

Samen met GGz Centraal werken aan Veldwijk voor de toekomst
De Hooge Riet is het eerste deelgebied van Landgoed Veldwijk dat we aanpakken. Door vernieuwingen in de zorg voldeed de bestaande inrichting van het landgoed niet meer. Daarom werkte Ermelo de afgelopen jaren samen met eigenaar GGz Centraal aan een Masterplan. Dit plan kent verschillende deelgebieden voor een nieuwe inrichting. Op het terrein komen nieuwe zorggebouwen en woningen. Het parkachtige karakter blijft bewaard.

Kijk voor meer informatie over de nieuwe inrichting van Landgoed Veldwijk op www.ermelo.nl/toekomstveldwijk.

Foto: gemeente Ermelo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.