Ermelo: bestuurders tekenen intentieovereenkomst Henriëtte van Heemstrahuis

Wethouder Jan van den Bosch, Jopie Nooren en Marc Ketelaar hebben hun handtekening gezet onder de ‘Intentieovereenkomst tijdelijke huisvesting Henriëtte van Heemstrahuis’.

Met de ondertekening is een belangrijke stap gezet in het mogelijk maken van extra tijdelijke woonruimte voor mensen die met spoed een woning zoeken. Zij zijn dringend op zoek zijn naar een (goedkope) sociale huurwoning, maar krijgen geen voorrang. Denk bijvoorbeeld aan starters en mensen die bij een zorgorganisatie hebben gewoond. De gemeente wil de komende jaren 100 extra tijdelijke woningen voor hen realiseren.

In de overeenkomst hebben de drie partijen afspraken gemaakt over wettelijke verplichtingen. Hieronder vallen bijvoorbeeld de verhuur en de vergunningen die nodig zijn. Maar ook zaken als woonbegeleiding en de gewenste mix aan bewoners. Zo is onder andere afgesproken dat er voor de locatie een fulltime huismeester komt. Deze is aanspreekpunt voor de bewoners en de buurt. Ook de eventuele opnieuw inrichten van het groen aan de achterkant van het gebouw, komt aan bod.

Foto: Wethouder Jan van den Bosch (midden), Jopie Nooren (bestuurder Bartimeus, rechts) en Marc Ketelaar (eigenaar van de Huischmeesters, links), gemeente Ermelo.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *