Ermelo: bladkorven voor blad van gemeentebomen

De herfst is begonnen en dat betekent veel afgevallen blad in tuinen en op de weg. Ook bomen die de gemeente onderhoudt, verliezen hun blad in tuin of voor de deur. Daarom plaatst de gemeente Ermelo elk jaar bladkorven op verschillende plekken in de gemeente. Over twee weken staan ze er weer. De bladkorven blijven staan tot half december.

De bladkorven zijn een service voor inwoners

Inwoners kunnen de korven gebruiken voor al het blad dat van de gemeentelijke bomen waait. Ermelo plaatst de bladkorven om overlast van bladeren zoveel mogelijk te voorkomen. Dit doet de gemeente als service voor de inwoners. Het is niet de bedoeling dat men het eigen blad- of tuinafval in de korven doet. Dit hoort in de groene container. Ook ander afval hoort niet in de korven thuis.

Ermelo plaatst de bladkorven goed verspreid

Het kan zijn dat men een stukje moet lopen of rijden om bladafval kwijt te kunnen. Zie de bladkorven als een brenglocatie, net als de glas- blik- en textielcontainers. Bij de plaatsing van de bladkorven kijkt de gemeente naar een goede verdeling over de gemeente. Maar ook de bereikbaarheid en het aantal gemeentelijke bomen op de locaties spelen mee bij de verdeling. Ermelo verandert het aantal bladkorven of de vastgestelde plekken niet.

Bekijk de locaties van de bladkorven

In wijk Noord staan veel gemeentelijke bomen, maar geen bladkorven. Bewoners van wijk Noord mogen het blad naar de kant van de weg vegen. Dit ruimt de gemeente op. Kijk voor meer informatie en een overzicht van alle locaties op de pagina bladkorven.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *