Ermelo: Dirk Jan van Dalfsen wint Groene Pauw Award ondernemers

Dirk Jan van Dalfsen wint de Groene Pauw Award 2021 voor ondernemers. Met deze award laat Ermelo hun waardering zien voor een persoon, ondernemer of organisatie die een belangrijke bijdrage levert aan het duurzamer maken van Ermelo. Dirk Jan van Dalfsen ontdekte een manier hoe hij van schapenwol een voedingsstof voor planten maakt.

Van de 700 uitgebrachte stemmen ging 48% naar de winnaar. Wijngaard Telgt ontving 31% van de stemmen en De Aalbertshoeve 21%. Van Dalfsen is paraveterinair, schapenscheerder, doet onderzoek en geeft advies.

Wethouder duurzaamheid Leo van der Velden: “Deze ambachtsman in hart en nieren maakt van de nood een deugd. Toen schapenwol geld ging kosten om af te voeren, ging Dirk Jan van Dalfsen op zoek naar nieuwe manieren om het te gebruiken. Bijvoorbeeld als voedingsstof voor de bodem of om water vast te houden bij beplanting. Zo komt er weer meer waardering voor dit prachtige natuurproduct. Het zijn circulaire toepassingen waar deze ondernemer voor gaat en dat belonen we met de Groene Pauw Award.”

Op www.ermelo.nl/groenepauw is het uitgebreide verhaal te lezen van Dirk Jan van Dalfsen en de andere genomineerden. De Groene Pauw Award voor ondernemers wordt op 17 november uitgereikt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *