Ermelo: eerste zichtbare werkzaamheden nieuw Sportcentrum Zanderij

Op het Sportpark de Zanderij is Aannemersbedrijf Haafkes begonnen met de werkzaamheden voor de bouw van Sportcentrum Zanderij. Het sportcentrum krijgt 4 eigentijdse sportzalen en een zwembad.

Ermelo heeft over ruim anderhalf jaar een toekomstbestendig sportcentrum

“Ik ben blij dat de schop de grond in is. De huidige locaties Calluna en de Balverszaal voldoen echt niet meer. En zijn hard nodig voor woningbouw en nieuwe huisvesting voor scholen”, zegt wethouder Leo van der Velden. “Al jaren zijn we bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe sportcentrum. In 2017 gaf de gemeenteraad opdracht om dit te realiseren. En nu zijn eindelijk de zichtbare werkzaamheden ook daadwerkelijk gestart. Dit is goed voor de toekomst van ons dorp. Veel mensen hebben hier voor geknokt.”

De aannemer is op het sportpark begonnen met de graafwerkzaamheden

Fa. Kamphorst graaft de kelders uit en maakt het grondwerk klaar voor het leggen van de funderingen. Eerder werden op het terrein het clubgebouw van KC Ermelo en de Parasol gesloopt.

In januari 2024 opent het sportcentrum Zanderij haar deuren

De oplevering van het nieuwe Sportcentrum Zanderij staat gepland voor het vierde kwartaal van 2023. De eerste maand van 2024 gaan de deuren open en kan iedereen gebruik maken van de splinternieuwe accommodatie. Tot die tijd blijft Calluna open.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.