Ermelo gestart met riooolinspectie en -reiniging

Tot en met 19 januari, behalve tussen kerst en oudjaar, wordt in opdracht van gemeente Ermelo het gemeentelijke rioolstelsel gereinigd en geïnspecteerd. Het betreft hoofdzakelijk de riolering van:

Wijk Noord: driehoek Akkermalshout – ’t Weitje – Julianalaan/Prins Hendriklaan
Wijk West: Geelgorsstraat

De werkzaamheden worden zoveel mogelijk tussen 07.30 en 18.00 uur gedaan. Het doel van de rioolinspectie is periodiek onderzoek naar de kwaliteit van de riolering.

Mogelijke overlast

De voertuigen waarmee de rioolwerkzaamheden worden uitgevoerd, verplaatsen zich regelmatig en staan daardoor steeds kort op één plaats. De gemeente zegt rekening te houden met de bereikbaarheid van de woningen, het ophalen van huisvuil e.d., waardoor hinderlijke situaties zoveel mogelijk worden beperkt. Tijdens de werkzaamheden kan een straat korte tijd (gedeeltelijk) voor verkeer geblokkeerd zijn. Op voorhand kan niet exact worden aangegeven wanneer in welke straat aan het riool gewerkt wordt. Dit is mede afhankelijk van mogelijke neerslag, verkeerssituaties of onvoorziene zaken in de riolering.

Maatregelen in huis

Tijdens de rioolreiniging kan het gebeuren dat de rioolaansluiting van de woning onder druk komt te staan. Hierdoor kan water in het toilet of andere afvoeren omhoog komen. Het advies is om het deksel van het toilet neer te klappen en te verzwaren met bijvoorbeeld een emmer water. Andere afvoeren kunnen worden afgesloten met een (natte) doek. Ontstaat er na de werkzaamheden een rioollucht in de woning, dan is het mogelijk dat de stankafsluiter (zwanenhals) van een wastafel of doucheputje is leeggezogen. Door alle kranen even open te zetten, lopen de stankafsluiters weer vol. Zo wordt stankoverlast voorkomen.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *