Ermelo, Harderwijk en Putten sluiten aan bij Meld Misdaad Anoniem

Burgemeester Burmanje van Ermelo, burgemeester Van Schaik van Harderwijk en burgemeester Lambooij van Putten hebben een samenwerkingsovereenkomst met Meld Misdaad Anoniem getekend. Via Meld Misdaad Anoniem kunnen inwoners anoniem signalen van fraude en criminaliteit doorgeven. Door de samenwerking krijgen de gemeenten de meldingen door die ook belangrijk zijn voor de gemeente. Er zijn al meer dan 200 gemeenten aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem.

Snel en sámen optreden helpt bij de aanpak van criminaliteit. En vooral bij ondermijnende criminaliteit. Criminele activiteiten en ondermijning zijn meestal niet goed zichtbaar. Toch kan het zijn dat sommige zaken u opvallen, en dat u aanvoelt dat er iets niet in orde is. Het is niet altijd makkelijk om met uw vermoedens naar de politie te gaan. Bijvoorbeeld omdat u de dader kent, of omdat u bang bent voor wraak. Een melding doen bij Meld Misdaad Anoniem is dan de oplossing. Hier blijft de melder altijd gegarandeerd anoniem.

Geen onderdeel van de politie

Meld Misdaad Anoniem is geen onderdeel van de politie en is helemaal onafhankelijk. Meld Misdaad Anoniem geeft meldingen alleen door aan de gemeente, politie of andere veiligheids- en opsporingspartners. Meld Misdaad Anoniem is 7 dagen per week bereikbaar via 0800 – 7000. Op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 22.00 uur en in weekenden van 9.00 tot 17.00 uur.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.