Ermelo komt met nestkastjes voor bestrijding eikenprocessierups

Ermelo komt met nestkastjes voor de bestrijding van de eikenprocessierups. De eikenprocessierups zorgt al jaren voor veel overlast. De gemeente zuigt de nesten in de bomen weg, maar dit is niet genoeg om de rupsen te bestrijden. Daarom is Ermelo vorig jaar gestart met natuurlijke oplossingen om de rups tegen te gaan. Dat gebeurt door de natuurlijke vijanden van de rups een handje te helpen. Daarom deelt Ermelo dit jaar opnieuw nestkastjes uit.

Natuurlijke bestrijding van de rups
In de strijd tegen de eikenprocessierups heeft de gemeente hulp nodig. Voor het bestrijden van de rups helpt het om nestkasten op te hangen. Vogels als de koolmees en pimpelmees nestelen daarin en voeden zich met de rupsen. Inwoners die veel bestrating in de tuin hebben kunnen zorgen voor meer bloeiend groen. De bloemen lokken insecten, die de rupsen opeten. Nu is het de tijd om bloembollen te planten.

Gratis nestkastjes en bloembollen
Om het gebruik van nestkastjes te stimuleren, geeft Ermelo nestkastjes weg aan inwoners. De eerste 200 inwoners die zich daarvoor aanmelden krijgen het nestkastje als bouwpakket en een zakje bloembollen.

Hout van Ermelo
Alle nestkastjes zijn gemaakt van hout dat uit de gemeentebossen van Ermelo komt. Zo wordt gebruik gemaakt van lokaal gegroeid hout, zodat de gemeente dat niet ergens anders hoeven te halen. De gemeentebossen worden verantwoord beheerd onder het FSC-keurmerk. Ermelo kapt alleen hout waar dat kan, zonder het voortbestaan van het bos in gevaar te brengen. Alle nestkastjes hebben daarom dit jaar het logo ‘Hout van Ermelo’.

Corona
In verband met het corona-virus, worden de nestkastjes aan huis op gepaste afstand bezorgd. Het inschrijfformulier is hier te vinden.

,

Geef een reactie