Ermelo krijgt glasvezel, onduidelijkheid voor Harderwijk duurt voort

CIF gaat een glasvezelnetwerk aanleggen in het buitengebied van Ermelo. Inwoners daar konden tot 4 december inschrijven voor een abonnement bij een serviceprovider. Minimaal de helft moest dit doen om voor aanleg in aanmerking te komen. De teller stond op 50,1 procent, zo meldt CIF. Naast een abonnement bij een serviceprovider, betalen bewoners voor een glasvezelaansluiting maandelijks een vergoeding van 12,50 euro. Het is ook mogelijk om deze ‘vastrechtvergoeding’ voor 1.600 euro eenmalig af te kopen.

In november werd bekend dat CAI Harderwijk eveneens de vraag naar glasvezeldiensten in het buitengebied inventariseert. Bij voldoende interesse zal CIF de uitrol in het buitengebied van deze gemeente meenemen in het project van Nunspeet en Ermelo. De vraagbundeling in Harderwijk loopt nog tot 18 december.

In maart van dit jaar werd bekend dat CIF de campagnes in de regio Noord-Veluwe zou starten in Ermelo en Nunspeet. CIF heeft de ambitie om het buitengebied van de gemeenten op de Veluwe van glasvezel te voorzien. Hiervoor zijn vorig jaar convenanten gesloten tussen CIF en gemeenten op de Noord-Veluwe (Putten, Ermelo, Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Hattem en Heerde) en uit de Stedendriehoek (Apeldoorn, Epe, Voorst en Brummen). De verwachting is dat alle 40.000 adressen in deze elf gemeenten eind 2019 toegang hebben tot het glasvezelnetwerk.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *