Ermelo: ‘op sportpark De Zanderij is steeds meer te zien’

De 4 multifunctionele sporthallen en het zwembad van sportpark De Zanderij krijgen steeds meer vorm. Het sportpark wordt volgens de gemeente Ermelo een ‘fantastische plek’ om te werken en te sporten.

Wethouder Sarath Hamstra kijkt met bewondering naar de vorderingen. “Iedere keer als ik er ben, verbaas ik me erover hoe snel het gaat. En hoe groot, duurzaam en mooi het wordt. We liggen goed op koers om de deuren in januari 2024 te openen. Nog even geduld en dan kan iedereen sporten en zwemmen in een gloednieuwe accommodatie die voldoet aan de eisen van deze tijd.”

Er is een mijlpaal bereikt

Vanuit de lucht is er het beste zicht op de bouwvorderingen. Daarom maakt Ermelo regelmatig dronebeelden. Ook deze week gebeurde dat. Het was een bijzondere week, want de zwembaden werden voor de eerste keer met water gevuld. Dit was een spannend moment, maar gelukkig werd de test goed doorstaan. Een mijlpaal in het bouwproces. Maar ook een mijlpaal voor de zweminstructeurs van Interactie. Zij kijken heel erg uit naar de komst van het nieuwe zwembad.

Calluna is 50 jaar oud en dat is te merken

“De accommodatie van Calluna is niet meer van deze tijd”, zeggen de zweminstructeurs. “Straks kunnen we gewoon veel meer. We gaan nog meer kinderen zwemles geven in een moderne, frisse en overzichtelijke accommodatie. We kunnen het doelgroepenbad helemaal afsluiten. Dat geeft minder prikkels. En dat is heel fijn voor onder andere de kinderen van het bijzonder zwemonderwijs. Ook heeft het nieuwe zwembad mooie technieken, zoals een beweegbare bodem en een lift voor mensen met een beperking. Het is dus heel toegankelijk.”

Het sportpark wordt een ‘fantastische plek’

Het sportpark ligt in een mooi groene omgeving. En het is een stuk duurzamer dan het huidige zwembad. “Het wordt echt een fantastische plek om te werken. We hopen dat we heel veel mensen kunnen laten genieten in het water. Of dat nu met onze doelgroeplessen is, met zwemles of met recreatiezwemmen. Wij weten zeker dat het plezier er hier vanaf gaat spatten.”

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *