Ermelo: oude theaterlampen De Dialoog naar Curaçao

De theaterlampen in het theater van De Dialoog zijn vervangen door duurzame led theaterverlichting. De ‘oude’ theaterlampen, de kabels en het mengpaneel krijgen een tweede leven. Zij kunnen goed gebruikt worden op scholen in Curaçao.

Toneelvoorstellingen op scholen

Peter Meijer, oud wethouder van Ermelo, is verbonden aan de Stichting Help Curaçao. Hij is heel blij met de donatie: “Het theater in Curaçao is vorig jaar afgebrand. Door voorstellingen op scholen te geven, willen we jonge talenten scouten. Met deze lampen en apparatuur bootsen we een echt theater(toneel) na. Hiermee willen we de scholieren een podium geven en hen stimuleren en helpen bij de ontwikkeling van hun acteertalent.” Hans de Haan, wethouder cultuur: “Het is fijn dat we anderen blij kunnen maken met materialen die nog goed bruikbaar zijn. Zo kregen eerder ook al schoolboeken van de Beatrixschool en rollators, meubilair en hulpmiddelen vanuit verzorgingshuis Dillenburg een nieuwe bestemming op Curaçao.”

Verbouwing De Dialoog

De Dialoog wordt verbouwd naar een duurzaam, compact gebouw met multifunctionele zalen. Er komt een verdieping bovenop. Hier komt de nieuwe raadszaal, die ook als vergaderruimte en trouwzaal kan worden gebruikt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *