Ermelo praat inwoners bij over zonnepanelen en bomen

Steeds meer mensen en bedrijven besluiten om zonnepanelen aan te schaffen. Ook de overheid stimuleert dit, want het is een goede manier om de energievoorziening te verduurzamen. Ook Ermelo krijgt steeds vaker verzoeken van inwoners om bomen te kappen of te snoeien. De gemeente legt uit hoe we met deze vragen omgaan.

Ermelo kapt of snoeit geen bomen voor zonnepanelen

De kap of snoei van bomen geeft minder schaduw op de zonnepanelen, en dus meer opbrengst van zonenergie. Maar niet alleen zonnepanelen helpen bij de duurzaamheidsdoelen. Ook bomen doen dat. Bomen leggen CO2 vast, geven zuurstof, verminderen fijnstof, brengen verkoeling en verhogen de biodiversiteit. Bomen zorgen ook voor een prettige, groene omgeving. Om die reden kapt of snoeit Ermelo geen bomen voor aanwezige of te plaatsen zonnepanelen. Deze vragen wijst de gemeente (bijna) altijd af.

Is uw dak minder geschikt voor zonnepanelen?

Niet iedere woning is geschikt voor zonnepanelen. Zonnepanelen leveren minder op als ze in de schaduw van bomen liggen. Houd ook rekening met bomen die nog hoger groeien. Laat u goed adviseren voordat u zonnepanelen koopt. Is uw dak niet geschikt voor zonnepanelen, maar wilt u toch voordeel hebben van de zon? Doe dan mee met duurzame energieprojecten in de regio via De Postcoderoos regeling. Kijk voor meer informatie op www.veluwe-energie.nl.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *