Ermelo reageert op situatie rond omgekeerde vlaggen

De gemeente Ermelo heeft aangegeven hoe die gemeente omgaat met omgekeerde vlaggen. In Ermelo hangen, net als in andere gemeenten, op veel plekken omgekeerde vlaggen. De gemeente haalt op dit moment alleen de vlaggen weg die een gevaar opleveren voor de (verkeers)veiligheid. Ermelo zegt te merken dat de reacties op de actie zeer verschillend zijn. Een deel van de inwoners laat weten veel moeite te hebben met het gebruik van de vlag voor dit doel. Een ander deel van de inwoners heeft aangegeven de actie een goede, en vreedzame, manier te vinden om te protesteren en roept op om de vlaggen te laten hangen.

Wet- en regelgeving geven op dit moment onvoldoende grond om de vlaggen direct te verwijderen. Ook wil de gemeente de tweedeling en groeiende agressie tussen verschillende groepen (lokaal en landelijk) niet verder voeden door de vlaggen direct te verwijderen. De ervaring bij andere gemeenten is dat het weghalen van de vlaggen de verhoudingen verder verhardt en de vlaggen binnen afzienbare tijd weer worden opgehangen.

In gesprek blijven en wederzijds begrip

Met elkaar in gesprek blijven en wederzijds begrip staat voorop. De gemeente zegt graag in gesprek te willen met degenen die de vlaggen hebben opgehangen, en zijn bezig met het leggen van contact. Ermelo doet ook nogmaals een verzoek aan de ‘ophangers’ om de vlaggen zelf te verwijderen.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *