Ermelo in top 5 ‘Meest Toegankelijke Gemeente’ 

Minister Hugo de Jong heeft in het tv-programma Kassa de winnaar bekend gemaakt van de verkiezing ‘Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland’. De gemeente Hardenberg won de strijd. In december werd bekend dat Ermelo, samen met Zwolle, Katwijk, Hardenberg en Goes, waren genomineerd voor de titel. Inwoners konden via een online vragenlijst de gemeente beoordelen.

De campagne Nederland Onbeperkt en Ongehinderd riep mensen met een beperking op om de toegankelijkheid van hun gemeente te beoordelen via een korte online vragenlijst. Aan de hand van een aantal stellingen over onder meer de toegankelijkheid van het gemeentehuis, openbaar vervoer en sportaccommodaties werd er een ranglijst samengesteld. Deze ranglijst maakt duidelijk welke gemeenten goed scoren op het gebied van toegankelijkheid en welke gemeenten nog een aanmoediging nodig hebben. Van de 388 gemeentes in Nederland zijn er 84 tenminste 10 maal beoordeeld door eigen inwoners.

Op maandag 18 december werd de top 5 bekend gemaakt. Hiermee was Ermelo officieel in de race voor de titel Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Een nominatie waar de gemeente trots op is.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *