Ermelo: uitstel van aantal ruimtelijke projecten door vacatures

Net als op meer plaatsen in Nederland, heeft nu ook de gemeente Ermelo last van krapte op de arbeidsmarkt voor het verkrijgen van specialistische medewerkers Ruimtelijke Ordening. Op dit moment zijn er meerdere vacatures die Ermelo niet ingevuld krijgt. Dit zorgt ervoor dat het college van burgemeester en wethouders de beslissing heeft moeten nemen om een aantal projecten ruimtelijke ordening tijdelijk stop te zetten.

Kiezen tussen zorgvuldigheid en veelheid
“Wat we doen, doen we uiteraard met de grootste zorgvuldigheid. Als we moeten kiezen tussen deze zorgvuldigheid en een veelheid aan uitgevoerde projecten, gaan we natuurlijk altijd voor dat eerste. Dat neemt niet weg dat we het een lastige beslissing vinden om deze pas op de plaats te maken. Maar het kan niet anders; we hebben gewoonweg de mensen niet om het allemaal uit te voeren. Het tekort aan uitvoeringscapaciteit, bij zowel gemeente als in de bouwsector, is een landelijk probleem. We zijn hard op zoek naar nieuwe medewerkers”, aldus wethouder Klappe.

Er zijn 5 vacatures
Er zijn op dit moment vijf vacatures Ruimtelijke Ordening. Dat is een tekort van bijna een kwart van de formatie. Dit zorgt voor een enorme werkvoorraad en werkdruk. Dit is –met name voor de medewerkers– niet houdbaar. Met het tijdelijk stoppen van een aantal projecten en tegelijkertijd de werving voortzetten, wil het college bereiken dat de werkvoorraad teruggebracht wordt en dat de projecten die doorlopen goed uitgevoerd kunnen worden.

De projecten waar het om gaat
De initiatiefnemers die te maken krijgen met de tijdelijke stop, zijn direct na besluitvorming geïnformeerd.

Hoe nu verder?
De lijst met projecten wordt wekelijks besproken en één keer per maand aan de collegevergadering toegevoegd. Zo heeft het college een up-to-date inzicht. Afhankelijk van hoe de werving verloopt, kunnen er projecten eerder worden opgepakt dan na de tijdelijke pauze die nu wordt ingelast tot 1 januari 2022.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *