Ermelo: ‘voorrangsplein oplossing voor kruispunt Julianalaan-Stationsstraat-Pastorieweg

Een voorrangsplein is de nieuwe oplossing om het kruispunt Julianalaan-Stationsstraat-Pastorieweg in Ermelo veiliger te maken. De aanleg van het voorrangsplein zal ook de verkeersafwikkeling verbeteren. Het college van burgemeester en wethouders heeft deze oplossing gekozen uit drie varianten. Dit deden zij na overleg met omwonenden over de wensen voor dit kruispunt. Het voorrangsplein voldoet aan de meeste wensen van de omwonenden.

Veiliger en overzichtelijker doorstromen
Met deze oplossing kan het verkeer veiliger en overzichtelijker doorstromen. Zowel richting de rotonde met de N303 als richting het centrum van Ermelo, en andersom. Nu is er nog een gedwongen rijrichting vanuit de Julianalaan en de Pastorieweg rechtsaf. Met het voorrangsplein kan verkeer ook weer linksaf slaan. Ook worden deze verkeersstromen overzichtelijker voor de weggebruikers, door de duidelijkere – gesplitste – rijbanen, fiets- en voetpaden.

Veiliger oversteken voor fietsers en voetgangers
Omwonenden hadden vooral wensen op het gebied van overzicht, veiligheid en oversteken van fietsers en voetgangers. Het gaat daarbij om goede opstelplaatsen en oversteekvoorzieningen.

Julianalaan
Behalve de wens voor een veiliger kruispunt, hebben omwonenden nog wensen voor de Julianalaan zelf benoemd. Dit gaat over de naastgelegen parkeerplaats bij het winkelcentrum. Ermelo zegt dit nog verder uit te werken.

Het voorstel zal zo spoedig mogelijk ter besluitvorming aan de raad worden voorgelegd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *