Ermelo vraagt inwoners mee te denken over heidebeheerplan

Voor de heidegebieden in Ermelo maakt de gemeente een heidebeheerplan. In het plan ‘Samen over de hei’ staat wat Ermelo met de heidegebieden willen doen en waarom. De gemeente wil het plan aanvullen met wensen en ideeën van inwoners.

Ermelo vraagt ideeën te delen

Een eerste opzet van het heidebeheerplan is te vinden op www.ermelo.nl/heidebeheerplan en bij de balie in het gemeentehuis. Inwoners kunnen hun ideeën over het plan aangeven door het formulier op de website in te vullen of door bij de balie een papieren formulier op te halen, en dit ingevuld weer bij de balie af te geven. Dit kan tot en met 30 november.

De gemeenteraad besluit

De reacties worden voorgelegd aan de gemeenteraad. De raad beslist welke maatregelen in het plan komen. Met de inbreng van inwoners heeft de raad een goed beeld van de mogelijkheden, en waar op gelet kan worden. 

Wat is een heidebeheerplan?

De gemeente Ermelo zorgt voor de heideterreinen Ermelosche heide, Groevenbeekse heide en Houtdorper- en Speulderveld. Het doel is om de natuur- en belevingskwaliteit van deze gebieden te verbeteren. In het plan staan de maatregelen die Ermelo de komende 10 jaar uit wil voeren.

Project recreatiezonering

Tegelijk is de provincie begonnen met het project ‘recreatiezonering’. In dit project kijkt de provincie naar maatregelen die voorkomen dat de natuur in gevaar komt door de recreatiedruk op de Veluwe. Deze recreatiezonering worden verbonden aan het heidebeheerplan. Zo ontstaat één plan waar alles in staat: natuurmaatregelen en recreatieve maatregelen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *