Ermelo wil af van omgekeerde vlaggen

Op veel plekken in de regio, en ook in Ermelo, geven boeren uiting aan hun onvrede over het stikstofbeleid door de Nederlandse vlag omgekeerd op te hangen. Dit gebeurt niet alleen op privéterrein maar ook op eigendommen van de gemeente zoals lantaarnpalen.

De gemeente Ermelo zegt begrip te hebben voor de situatie van de boeren, en het feit dat ze willen laten zien hoe ongelukkig ze met het beleid zijn. Tegelijk merkt Ermelo volgens eigen zeggen dat het gebruik van de nationale driekleur voor dit protest zeer kwetsend is voor anderen. De gemeente roept iedereen daarom op om rekening te houden met elkaars verdriet en heftige emoties in deze situatie, en wederzijds begrip te tonen.

Wanneer de vlaggen een gevaar voor de (verkeers)veiligheid opleveren worden ze verwijderd. Het college van de gemeente Ermelo heeft besloten de overige vlaggen niet direct te verwijderen. Echter, diegenen die de vlaggen hebben opgehangen worden wel verzocht deze de komende dagen weer weg te halen, aldus de gemeente Ermelo.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *