Ermelo: woning- of kavelsplitsing geeft huurders meer kans

Er is krapte op de woningmarkt in de regio Noord-Veluwe. Ook in Ermelo merkt de gemeente dat. Een mogelijke oplossing kan zijn om een woning of een kavel te splitsen. Ermelo maakte beleid om dit mogelijk te maken. Wat is woning- en kavelsplitsing en hoe werkt dat in Ermelo? En welke voorwaarden horen daarbij?

Wat is woningsplitsing?
Bij woningsplitsing verdeelt men een bestaande woning in 2 (of meer) kleinere zelfstandige woningen. Met het splitsen van één ruime woning ontstaan er 1 of meerdere en betaalbare woningen om te verhuren. Dit biedt (jonge) huurders meer kans en mogelijkheden om een huis te huren. Is de woning te groot en kost het onderhoud te veel tijd en/of geld? Dan kan woningsplitsen een oplossing zijn om in de vertrouwde omgeving te blijven wonen.

Wat is kavelsplitsing?
Bij kavelsplitsing gaat het om het splitsen van een kavel of perceel in 2 of meer stukken grond. Op de gesplitste kavel wordt dan een nieuwe woning gebouwd. De kavel waar het om gaat moet al wel een woonfunctie hebben. Splitsen is nodig als men een deel van de kavel wilt verkopen. Voor kavelsplitsing gelden dezelfde voorwaarden als bij nieuwbouw van woningen.

Meer informatie en voorwaarden
Kijk voor alle informatie en de voorwaarden voor woningsplitsing op de pagina Woningsplitsing.
https://www.ermelo.nl/bouwen-en-vergunningen/woningsplitsing-aanvragen

Kijk voor alle informatie en de voorwaarden voor kavelsplitsing op de pagina Kavelsplitsing.
https://www.ermelo.nl/bouwen-en-vergunningen/kavelsplitsing-aanvragen

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *