Ermelo zoekt nieuwe burgemeester

Ermelo is op zoek naar een nieuwe burgemeester. De gemeente start met het maken van een profielschets door de gemeenteraad. Hierin staat wat voor burgemeester de gemeenteraad zoekt. Inwoners kunnen de gemeenteraad hierbij helpen.

Een vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad begeleidt de zoektocht naar de nieuwe burgemeester. De commissie wil graag weten wat voor burgemeester inwoners zoeken. Daarom vragen ze om input. Hiervoor kunnen inwoners contact opnemen met de fracties. De contactgegevens van de raadsleden zijn te vinden op de gemeentelijke website www.ermelo.nl/gemeenteraad.

Ook is inspreken tijdens de speciale raadsvergadering mogelijk. Deze raadsvergadering is op woensdag 11 mei, van 19.00 tot 20.30 uur in de Theaterzaal van de Dialoog. Tijdens deze vergadering geven inwoners en fracties input aan de vertrouwenscommissie. Het eerste half uur kunnen inwoners inspreken.

De commissaris gaat kandidaten zoeken

De gemeenteraad biedt de profielschets aan aan de commissaris van de Koning. Dit gebeurt in een openbare raadsvergadering op 16 juni. De commissaris gaat daarna op zoek naar geschikte kandidaten. .

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *