“Ervaar zelf wat geweld doet met een kind”

Ieder jaar wordt in Nederland de ‘week tegen kindermishandeling’ georganiseerd. In deze week bundelen organisaties hun krachten om extra aandacht te vragen voor de bestrijding van kindermishandeling. Overal in Nederland worden deze week activiteiten georganiseerd rondom kindermishandeling. Ook in Harderwijk en Ermelo werken organisaties samen die te maken hebben met kinderen die mogelijk mishandeld of misbruikt worden.

Virtual reality; Ervaar zelf wat geweld doet met een kind

In het kader van de ‘week tegen kindermishandeling’ organiseren Moviera, aanpak huiselijk geweld en Veilig Thuis Noord Oost Gelderland in opdracht van gemeenten op 16 november een virtual reality activiteit. Het doel van de simulatie is om de bewustwording over en kennis van kindermishandeling te vergroten. Dit vindt plaats op donderdag 16 november van 13.00 tot 15.00 uur in het stadhuis, Havendam 56. In Ermelo kan men op dezelfde dag terecht van 9.00 tot 12.00 uur.

Waar kunt u terecht met zorgen of vermoedens van mishandeling?
Maakt u zich zorgen over een kind of een oudere boven de 65 jaar? Of kent u een gezin waar huiselijk geweld plaatsvindt? U kunt 24 uur per dag (anoniem) contact opnemen met Veilig Thuis, via het landelijke nummer (0800) 2000. Voor meer informatie kunt u terecht bij www.veiligthuisnoordoostgelderland.nl.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *