Extra sporthal voor De Sypel

Het college van B&W stelt de raad voor in te stemmen met de bouw van een extra sporthal in het Sypel-complex op de plek van het huidige binnenzwembad. Het moet een grote sporthal worden (48x28m) met twee scheidingswanden, 6 kleedkamers en een tribune. De sporthal wordt toegevoegd aan het ontwerp van het nieuwe zwembad.

Met deze extra sporthal wil de gemeente voorzien in de toenemende behoefte aan binnensportcapaciteit. En de sportverenigingen in de gemeente Harderwijk ondersteunen in het mogelijk maken van groei en ambitie. Wethouder sport Marcel Companjen: “Door als gemeente te kiezen voor een sporthal Sypel III is het mogelijk om alle sportverenigingen te bedienen en is er een betere exploitatie mogelijk. Volgens mij is dit voor iedereen die van sport houdt een mooi perspectief.”

De realisatie van de nieuwe sporthal wordt voorzien in 2022. Om de komende periode te overbruggen wordt gezocht naar tijdelijke alternatieven. Gedacht wordt aan het benutten van beschikbare gymzalen voor de jongste jeugd en de mogelijkheid gebruik te maken van sportzaal Kranenburg.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *