Fanfarecorps Excelsior heeft weer plaats voor nieuwe leerlingen

Fanfarecorps Excelsior start op 1 september weer met de repetities voor het nieuwe seizoen. Het korps heeft sinds een paar jaar ook een opleidingsorkest voor nieuwe muzikanten voor de fanfare en de drumband. Op dinsdag 6 oktober gaat een nieuwe groep leerlingen van start. Inschrijving hiervoor is gestart. Je hoeft geen instrument te kunnen spelen.

Deze beginnende muzikanten, zowel kinderen als volwassenen, krijgen les van ervaren, gediplomeerde opleiders. Zo leren ze onder professionele begeleiding spelen op een instrument van hun keuze. Excelsior heeft eigen instrumenten, dus de leerlingen hoeven niet zelf een instrument aan te schaffen.

De vereniging hecht veel waarde aan deze jeugdopleiding, want daarmee zorgt ze voor continuïteit. De opleiding is klassikaal en er zijn meerdere groepen van verschillende niveaus in het opleidingsorkest. Wie nog geen muziekonderwijs heeft gehad, start in groep 1. Iedere groep bestaat uit leerlingen die verschillende instrumenten bespelen. Deze groep blijft bij elkaar en loopt gezamenlijk het hele traject door. Zo worden ze geleidelijk voorbereid op het spelen in het grote orkest.

De meeste leerlingen beginnen met een bugel of trompet; deze zijn heel geschikt om mee te starten. Eventueel kan later worden overgestapt op een ander instrument.

Leden betalen alleen contributie, de vereniging draagt de kosten voor de instrumenten en de kleding. Tot 16 jaar is de maandelijkse contributie € 10, vanaf 16 jaar € 15. Zo krijgen leerlingen voor een klein bedrag echt kwaliteitsonderwijs.

Het is wetenschappelijk bewezen dat muziek maken goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Maar samen muziek maken is goed voor iedereen, ook voor ouderen. Excelsior biedt veel gezelligheid. Daarom nodigt de vereniging niet alleen jongeren maar ook ouderen van harte uit om eens langs te komen tijdens een repetitie en kennis te maken met de vereniging. Ook wie al een instrument speelt en dit graag in orkestverband wil doen, wordt van harte uitgenodigd eens de sfeer te komen proeven op een repetitie. Excelsior repeteert iedere dinsdagavond in Stroud van 19.30 tot 21.30 uur.

Meer weten over het Fanfarecorps Excelsior?  Kijk dan op: www.fanfarecorpsexcelsior.nl of stuur een mail naar info@fanfarecorpsexcelsior.nl. Foto: Tom Jansen

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *